Zoeken
 

Zeven jonge vrijwilligers van de vereniging Zeg Neen tegen Drugs hebben een antidrugs preventiestand gezet bij de metrouitgang van Clémenceau

Brussel, zondag 5 maart 2017. Zeven jonge vrijwilligers van de vereniging Zeg Neen tegen Drugs hebben een antidrugs preventiestand gezet bij de metrouitgang van Clémenceau. Ze hebben in totaal meer dan 1000 boekjes “De Waarheid over drugs” verdeeld.


Het team heeft zich in twee groepen verdeeld om de informatieboekjes over de gevaren die gekoppeld zijn aan de meest courante drugs te verdelen onder de mensen die de stand bezochten maar ook aan tientallen mensen in de omliggende winkels.

Een moeder, die bezorgd was over de drugsproblemen van het 16-jarige zoon, was gedurende de actie erg geïnteresseerd in de gepresenteerde materialen, en vooral in de video, want elke keer dat ze met haar zoon tracht te praten, verweert hij zich. Hij houdt van het zien van video’s en dit educatieve programma zou hem echt kunnen helpen.

Een jonge opvoedster in opleiding was erg blij bij de ontdekking van al het didactisch materiaal van de vereniging: de DVD (met clips en documentaires), de doos met 14 boekjes die het effect van de meest courante drugs tonen, en een pedagogische handleiding die jongeren aanzetten tot betrokkenheid.

In diezelfde lijn, of het aan de informatiestand of bij de handelaars was, werden de jongeren van harte verwelkomd en aangemoedigd hun preventie-inspanningen door te zetten, vooral in deze buurt van Brussel.

“Drugs zijn het meest destructieve element van onze huidige samenleving”, aldus Ron Hubbard

Informeer je, informeer de jongeren voordat de dealers het zouden doen.

www.zegneentegendrugs.be


contact contact       share share