Zoeken
 

Zeg Neen tegen Drugs op het Sfinks festival

De anti-drug campagne op et Sfinks Festival toont op een speelse manier de effecten van drugs

Boechout - donderdag 5 mei 2016. Op een stralende lentedag kwamen talrijke gezinnen deelnemen aan het jaarlijkse Sfinks Festival in Boechout, waar vrijwilligers van de Vereniging Zeg Neen tegen Drugs België een stand hadden, duidelijk zichtbaar met hun banners en smaragdgroene T-shirts.


Dit jaar werd, naast de vele educatieve materialen voor preventie, een nieuwigheid voorgesteld: het speels simuleren van de gedragseffecten van drugsgebruik (alcohol of cannabis) door het dragen van "speciale" glazen over een smal pad op de grond.
 
Ook al had het een grote aantrekkingskracht op de jongeren, voor de ouders opende het de deur naar de dialoog met hun kinderen over onderwerp van drugs en het schadelijke effect ervan.
 
In totaal zijn bijna 2.000 educatieve boekjes "Feiten over Drugs" uitgedeeld aan bezoekers van de stand en er zijn vele contacten gelegd met verenigingen, opvoeders, leerkrachten, lokale overheden en gezondheidsmedewerkers om de materialen te ontvangen die de vereniging ter beschikking stelt en de bijstand die ze biedt in de diverse preventie-activiteiten over de gevaren van drugs.
 
Dit was het geval van de schooldirecteur die preventief wilt handelen en gebruik maken van onze boekjes om zijn studenten te beschermen tegen verleiding of experimenten.
 
Maar het meest verrassende was die gebruiker van cannabis die de vrijwilligers kwam feliciteren, “want je moet voorkomen dat jongeren aan drugs raken” of die voormalige drugsverslaafde die blij was de boeken en de DVD van de vereniging te vinden als een nieuw medium bij de conferenties ter preventie die hij regelmatig organiseert op scholen.
 
Informeer jezelf, informeer de jongeren voor de dealers het doen. Bekijk de video’s en de documentaires: www.zegneentegendrugs.be


contact contact       share share