Zoeken
 

Weer een nieuwe Scientology Kerk geopend in Valley

In de San Fernando Valley, vlakbij Los Angeles is afgelopen zondag in aanwezigheid van zo'n 5.000 Scientologen weer een nieuwe Scientology Kerk geopend. Deze vallei, met 1,8 miljoen inwoners, is wereldberoemd vanwege haar filmstudio's en heeft er sinds afgelopen weekend een bijna 9.000 vierkante meter grote Scientology Kerk bij.


“Vandaag openen we een Scientology Kerk in deze Dromen Vallei”, zei David Miscavige, kerkelijk leider van de Scientology religie. “Onze hulp is net zo divers als deze vallei. Deze kerk reflecteert het Credo van Scientology, 'Dat alle mensen van welk ras, welk kleur of welk geloof dan ook, zijn geschapen met gelijke rechten.. En dat de zielen van de mens ook de rechten van de mens hebben.”

De Scientology Kerk in Valley valt onder de categorie van Ideale Kerken. Ideaal is een standaard die door de grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbard, is neergezet zodat elke kerk een perfecte representatie is van de principes en praktijken van de religie. Inmiddels zijn er in het Westen van de V.S. al 19 van zulke kerken. Internationaal zijn er nu 57.

Op zondag 19 maart kwamen de 5.000 Scientologen bijeen om de opening van de grootste Ideale Scientology Kerk van Noord Amerika bij te wonen. Verschillende vertegenwoordigers van de San Fernando Valley spraken de groep toe tijdens de openingsceremonie: Robert Green, Adjunct-chef van de Los Angeles Politie, Valley; Trevor Richmond, adjunct-chef van de brandweer van Los Angeles, Valley; Nellie Barrientos, programmadirecteur Los Angeles Educatie; en Bisschop Franklin Harris, Bestuurslid van de Los Angeles Regio Geestelijkenraad.

Adjunct-chef Green begon zijn toespraak met het belang van voorlichting over drugs, huiselijk geweld en bendes en hoe de Scientologen uit de Valley cruciaal zijn geweest bij het creëren van zulke initiatieven.

“Samen hebben we risicojongeren bereikt met belangrijke interventie en voorlichting op een punt waarop ze nog niet gecriminaliseerd waren. Inmiddels hebben we zo 25.000 levens in de Valley geholpen.”

Richmond, adjunct chef van de brandweer in Valley, refereerde naar het vrijwilligerswerk wat door Scientologen is gedaan tijdens rampen, waaronder grote bosbranden in de regio.

“Ik weet dat jullie overtuigingen gebaseerd zijn op de filosofie van het helpen van anderen en dat jullie die filosofie ook terug laten komen bij jullie voorbereiding op rampen. Als niet-overheidsgroep zijn jullie bijzonder waakzaam en de gemeenschap kan op jullie rekenen. En dat betekent echt heel, heel veel.”

Ook de overige sprekers spraken over het maatschappelijke werk wat door Scientologen wordt gedaan en gesponsord. In de nieuwe kerk wordt het werk van al deze programma's in een informatiecentrum getoond, waaronder een drugsvoorlichtingsprogramma, mensenrechteninitiatief, alfabetiseringsprojecten en een vrijwilligers programma voor hulp bij rampen.

Verder herbergt de nieuwe Scientology kerk natuurlijk een grote kapel met zitplaats voor 1000 personen. De kapel gaat gebruikt worden voor zondagsdiensten, bruiloften, naamgevingsceremonies en bijeenkomsten voor de gemeenschap.

Voor meer informatie over de opening en quotes uit de andere toespraken, verwijzen wij naar onze Internationale site. http://www.scientology.org/scientology-today/church-openings/grand-opening-valley.html#slide1


contact contact       share share