Zoeken
 

Viering van de Internationale dag van de Rechten van het Kind in de galerij Agora

Brussel, zondag. De Internationale dag van de Rechten van het Kind werd opgericht in 1954 *en wordt elk jaar op 20 november gevierd om het respect en rechten van de kinderen te promoten.


Sinds 1990 herdenkt deze dag ook de verjaardag van de goedkeuring van de Verklaring en het Verdrag inzake de Rechten van het Kind. De Internationale dag van de Rechten van het Kind biedt elk van ons een unieke kans om de mensen meer bewust te maken van de rechten van kinderen, ze te bevorderen en in de aandacht te brengen, maar ook om die datum om te zetten in concrete actie voor kinderen wereldwijd. "

 

Bij deze gelegenheid, had de voorzitster van de Vereniging Youth for Human Rights België en een aantal vrijwilligers hebben hun stand opgezet in de Agora Galerij in de buurt van de Grote Markt.

Hun doel is om de mensen bekend te maken met de verschillende instrumenten die door de Internationale organisatie ** ontwikkeld werden om jongeren en mensen te leren over de mensenrechten op basis van de 30 artikelen van de Universele Verklaring en het Handvest van de Verenigde Naties.

En de voorzitster herinnerde eraan dat het kind “moet  opgevoed worden in een geest van vrede, waardigheid, vrijheid, tolerantie en respect voor anderen. "

De Agora Galerij is erg druk en de vrijwilligers van de vereniging konden niet alleen Belgen ontmoeten, maar ook veel bezoekers uit 13 landen in Europa, alsook landen zoals India, Mauritius, Paraguay, USA, etc.

Of ze nu jong of volwassen waren, leerkracht of directie van verenigingen, iedereen toonde grote belangstelling voor het voorlichtingsmateriaal. (Zie website).

“De mensenrechten moeten een feit zijn, en geen idealistische droom”. Ron Hubbard.

(*) http://www.un.org/en/events/ childrenday/

(**) www.nl.youthforhumanrights.org


contact contact       share share