Zoeken
 

Scientology opent nieuwe kerk in Auckland, Nieuw-Zeeland

Auckland viert de opening van de nieuwe landelijke Scientology Kerk voor Nieuw Zeeland. Zaterdag 21 januari kwamen lokale Scientologen en hun gasten bijeen voor de ceremonie en na afloop werden de deuren van de kerk voor iedereen geopend. Naast religieuze activiteiten biedt het gebouw ook plaats aan de maatschappelijke programma's van de kerk, onder andere op het gebied van mensenrechten en drugsvoorlichting.


David Miscavige, spiritueel leider van de Scientology religie, was de ceremoniemeester en in zijn openingswoord sprak hij over de rol van de nieuwe kerk, ook wel Ideale Orgnisatie genoemd.

 

Wij zien een Ideale Organisatie gebouw niet per se als alleen een gebouw. Wij zien het eerder als “een vat vol leven”, een bruisende plek voor de gemeenschap. Wanneer we spirituele wezens weer tot leven brengen door hun spirituele bewustzijn te herstellen, komt ook een Ideale Organisatie tot leven.”

 

Tijdens de opening spraken verschillende vertegenwoordigers van de Staat en partners van lokale initiatieven. Zij stipten aan hoe belangrijk de missie van de kerk is voor het land.

 

Robin Byron, adviseur architect voor Heritage New Zealand, zei tegen de duizenden aanwezigen: “Jullie toewijding om dit historische juweeltje volledig te renoveren is noemenswaardig. Het gebouw is vele jaren verwaarloosd, dus het was geen kleine taak. Maar jullie waarderen de rijkdom van de geschiedenis binnen deze muren, en droegen zorg voor deze waardevolle materialen en het vakmanschap.”

 

Yvonne Galvin, adviseur voor het criminaliteit preventieprogramma voor jongeren, zei dat ze nieuwe mogelijkheden ziet. “Vandaag de dag is het mijn taak om te zorgen voor risicojongeren. Toen ik net nieuw was in het systeem en zag hoe jongeren behandeld werden, zei ik tegen mezelf 'Ik moet meer informatie over mensenrechten achterhalen.' Maar ik kon niemand vinden die er wat voor deed.

Toen hoorde ik over de Scientology Kerk en jullie vrijwilligers. Dus ik reed door de stad om jullie te vinden, en toen ik julie gevonden had, weet ik nog dat ik zei 'Ik wil jullie mensenrechtenprogramma.' En zo begonnen wij een gezamenlijke beweging om de jongeren hun mensenrechten te onderwijzen.”

 

Andere sprekers waren Thomas Henry, adviseur voor de politie van Nieuw-Zeeland en Mereana Peka, voorzitter van het Maori Wardens Charitable Trust.

 

De eerste kerk in Nieuw-Zeeland opende haar deuren in 1955. Deze nieuwe kerk heeft een Informatiecentrum waar bezoekers door middel van meer dan 500 filmpjes, meer te weten kunnen komen over de Scientology religie en het leven van grondlegger L. Ron Hubbard.

 

Dit is de eerste nieuw geopende Scientology Kerk van 2017. Voor de rest van het jaar staan er nog openingen op het schema in Afrika, Europa en de V.S.

 

Bron: http://www.scientologynews.org/press-releases/church-openings/grand-opening-auckland-new-zealand.html


contact contact       share share