Zoeken
 

Scientology kerk opent nieuw landelijk kantoor in Dublin.

Afgelopen weekend werden de deuren geopend van het nieuwe Scientology kantoor in Ierland. Het kantoor gaat alle maatschappelijke programma's van Scientology in Ierland coordineren.


Het gebouw is gelegen nabij enkele van de meest gerenommeerde nationale monumenten van Ierland waaronder de National Gallery, het Nationaal Historisch Museum, het Trinity College en Leinster House, de zetel van het Parlement. Het historische gebouw ligt aan de Merrion Square en dateert uit 1760.

"Door het openen van de deuren van dit nieuwe nationale kantoor van de Scientology Kerk zetten we de traditie voort van onze oprichter L. Ron Hubbard, die zelf een kantoor heeft gehad op Merrion Square 69", zei David Miscavige, Voorzitter van de Raad van de Religious Technology Center en kerkelijk leider van de Scientology religie. "En we doen dat met de bedoeling om onze maatschappelijke initiatieven aan eenieder aan te bieden, in de gedachte van onze stichter en de doeleinden van Scientology - een beschaving zonder krankzinnigheid, zonder misdadigers en zonder oorlog, waar het capabele mensen gegund is succes te hebben en waar het eerlijke mensen gegund is rechten te hebben, en waar de mens vrij is om zich tot grotere hoogten te verheffen. "

In februari 1956, toen L. Ron Hubbard voor het eerst aankwam op Merrion Square in Dublin om daar een inleidende cursus in Scientology op te zetten, schreef hij: "Als het weer koud is, is het Ierse hart warm.”

Dit nieuwe kantoor is in die geest gewijd aan een Ierland met hoop op een betere wereld en een gelukkiger leven, en om de praktische oplossingen te delen welke die hoop omzetten in realiteit. Deze filosofie heeft altijd de kern gevormd van de maatschappelijke projecten van de kerk, al sinds zij meer dan een halve eeuw geleden werd opgericht.

Het gebouw is gemodelleerd naar het nationale kantoor van de Scientology Kerk in Washington D.C, die werd opgericht in 2012 om samenwerking met Amerikaanse politieke en culturele leiders rondom de maatschappelijke initiatieven van de kerk te vergemakkelijken. De faciliteiten in Dublin werden op dezelfde wijze ontworpen en zullen fungeren als centrum voor outreach van de Kerk in heel Ierland. Door middel van deze kantoren, zal de kerk te helpen bij het het aanpakken van maatschappelijke kwalen van drugs tot armoede en dakloosheid.

De Scientology kerk heeft haar hoofdkwartier in Amerika en is uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie gewijd aan het genereren van respect voor de mensenrechten en het creëren van een wereld zonder slopende maatschappelijke kwalen. Daar werken elke dag tienduizenden scientologen op elk continent op aarde aan. Door uitgebreide samenwerking met andere geloofgebaseerde en interreligieuze programma's, internationale humanitaire organisaties, scholen, politie, de lokale overheid en maatschappelijke organisaties zijn er concrete verbeteringen tot stand gebracht.

Het kantoor van de kerk zal een grote verscheidenheid aan programma's coordineren, waaronder projecten om drugsverslaving te bestrijden, om mensenrechten bekend te maken, schoolprestaties en educatieve mogelijkheden voor kinderen te verbeteren, criminaliteit en gevangenis recidive te verminderen, en het vrijwilligersprogramma wat de kerk heeft ontwikkeld na jarenlang hulpverlening te hebben gegeven in rampgebieden.

Het Office National Affairs heeft een informatie centrum, compleet met interactieve programma's en visuele displays waar bezoekers informatie kunnen bekijken Scientology, de maatschappelijke programma's, en nog veel meer. Het Centrum met state-of-the-art technologie zorgt voor levendige en gedetailleerde illustraties van de grondbeginselen van de religie en van haar doelstellingen voor vrede, gezondheid en geluk onder alle volken.

De opening van de nieuwe Nationale Affairs Office komt in een periode van snelle groei van de religie. Recente openingen van nieuwe Scientology Kerken hebben plaatsgevonden in Sydney, Australië; Harlem, New York; Budapest, Hongarije; Atlanta, Georgia; Milaan, Italië; Tokio, Japan; Bogota Colombia; en Basel, Zwitserland.

De kerk heeft onlangs ook Scientology Media Productions geopend, een vijf-acre, technologisch geavanceerde studio in Hollywood, Californië. Meer Kerk openingen staan in de komende 12 maanden gepland voor de culturele epicentra in Nieuw-Zeeland, Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika.
http://www.scientologynews.org/press-releases/church-openings/grand-opening-national-affairs-office-in-the-emerald-isle.html


contact contact       share share