Zoeken
 

Preventieactie tegen drugs in de buurt van het Zuidstation

Brussel. Elke woensdag begeeft een team van vrijwilligers van de Vereniging Zeg Neen tegen Drugs België in de buurt het Zuidstation om er een preventieve voorlichtingscampagne te voeren over de gevaren van drugs bij de handelaars.


Het blijkt dat, volgens de handelaars die ze tegenkwamen, in dit deel van de stad de dealers en de "joint" vrij circuleren en alcohol er aan bijdraagt, wat regelmatig gewelddadige ruzies veroorzaak waar de handelaars machteloos bij zijn.

 

Voor Julie, de jonge verantwoordelijke van de vereniging, is het duidelijk dat jongeren zich niet bewust zijn dat drugs fataal zouden kunnen zijn. En daarom zegt ze: Dit boekje “De waarheid over drugs” is uitgegeven om de jongere of elke geïnteresseerde op een feitelijke manier te informeren over de risico’s die er aan verbonden zijn.”

 

In een tijd waarin we praten over het legaliseren, het decriminaliseren van drugsgebruik (want voor sommigen "is de oorlog tegen drugs verloren") zou het niet verstandiger zijn om inspanningen te leveren aan preventie om jongeren en de toekomstige samenleving te beschermen?

 

Tenzij men de drugsgebruiker beschouwt als een bron van winst, zal de opening van shootzalen verrechtvaardigd zijn. Gelukkig, als men gelooft in het artikel 3 van de wet van 1921 die die het faciliteren van druggebruik straft, is het nog niet mogelijk.contact contact       share share