Zoeken
 

Preventie actie tegen de gevaren van drugs in Molenbeek

Molenbeek, zaterdag 27 november 2016. De vrijwilligers van de vereniging Zeg Neen tegen Drugs België hebben de Gentsesteenweg gekozen om er een preventie- en informatiecampagne te houden over de gevaren van drugs.


Ze hebben een  groot deel van de handelaars bezocht, die positief stonden ten opzichte van hun sensibilisering van jongeren en ouders op het vlak van drugsgebruik. De handelaars waren akkoord om de informatieboekjes De waarheid over cannabis en alcohol ter beschikking te stellen voor hun klanten.

 

Het drugsprobleem in België is zeer ernstig.

 

De compilatie, gedaan door 7 op 7 België, geeft een idee van haar omvang en impact op de samenleving en het individu.

 

Je vindt er zeer alarmerende  gegevens zoals “De verkoop van cannabis is nooit hoger geweest; Ze maakten zich klaar om heroïne te nemen in bijzijn van hun kindje; de bazin van de douaniers is gehuwd met een dealer; Belgische bedrijven zouden een Mexicaanse drugsbaron beleverd hebben; Drie jaar cel voor verkoop van cannabis aan de uitgang van de scholen; ze verkocht cocaïne aan haar kleinzoon; adolescent overleed aan een overdosis; een zestienjarige dealer opgepakt; moeder en haar drie zonen verkochten cocaïne; enz., enz.”

 

Het is vitaal om een behoorlijke informatie actie te voeren bij de jongeren en de ouders om dit fenomeen van sociale destructie in te dijken.

 

De CEO van de UNODC herinnerde inderdaad de Commissie voor Verdovende Middelen (sessie 2016) over haar positie met betrekking tot drugs en de lidstaten: “Onze gezamenlijke inzet om op een effectieve manier te strijden tegen het drugsprobleem op wereldschaal”

 

En vervolgens: “Op deze manier draagt ze bij aan het benoemen en toepassen van een evenwichtige, globale aanpak, gebaseerd op rechten en bewijsmateriaal om het wereldwijde drugsprobleem aan te pakken, met de nadruk op preventie en behandeling.”

 

Wordt geen deel van de drugsstatistieken, informeer u!

 

Informeer de jongeren voordat de dealers het doen!

 

www.zegneentegendrugs.be

 

Referenties:

(*) http://www.7sur7.be/7s7/fr/ 1502/Belgique/8134/Trafic-de- drogue/actua/index.dhtml

(**) United Nations Office on Drugs and Crime. “Remarks at the Pontifical Academy of Sciences workshop on Narcotics: problems and solutions of this global issue”. Cité du Vatican, 23 novembre 2016.http://www.unodc.org/unodc/en/ speeches/2016/ pontificalacademy-231116.htmlcontact contact       share share