Zoeken
 

Nieuwe Scientology Kerk geopend in San Diego, Californië

Dit weekend opende er in Amerika weer een nieuwe “Ideale Scientology Kerk”. De Scientology kerk heeft de afgelopen jaren tientallen van zulke nieuwe kerken geopend. Op zaterdag 19 november waren 3.500 scientologen en gasten getuige van de openingsceremonie van de Scientology Kerk San Diego.


De sprekers tijdens de opening waren hoogwaardigheidsbekleders en kerkelijk leider, David Miscavige. Hij vertelde dat grondlegger L. Ron Hubbard een gedeelte van zijn jeugd in San Diego heeft gewoond en dat hij daar later zijn schrijverscarrière heeft gelanceerd. David Miscavige ging verder in op de rol van de nieuw geopende kerk: “Een Ideale Organisatie is per definitie een onderdeel van de buurt. Dus deze Scientology kerk staat voor het bevorderen van geletterdheid, straten zonder drugs en criminaliteit, voorspoed op de werkvloer en mensenrechten overal waar mensen lopen.”

De overige sprekers spraken over de maatschappelijke initiatieven van Scientology. John Redman, Directeur van het High Intensity Drug Trafficking Areas programma, Dr. Beatriz Villarreal, onderwijsadviseur voor de provincie San Diego, Estela De Los Rios, lid van de National Steering Committee for Human Trafficking en kolonel Bart Billings, ret, National Guard Medical Directorate.
 
Elk van hen sprak over een van de campagnes van de kerk waar zij mee samengewerkt hebben. Zo zei mevrouw De Los Rios: In deze wereld, met al de krantenkoppen en chaos, hebben we alle hulp nodig die we kunnen krijgen. En ik dank u voor het onder de aandacht blijven houden van mensenrechten. Want alleen als we elkaar liefhebben, omhelzen en respect voor elkaar hebben kunnen we overal mensenrechten hebben, niet alleen voor onszelf, maar voor de hele mensheid. Voor mij zijn de echte helden mensen zoals jullie hier vandaag – de Scientology Kerk.”
 
De nieuwe kerk in San Diego biedt bezoekers een inleiding tot Dianetics en Scientology, te beginnen met een Informatiecentrum. De displays, met meer dan 500 films, presenteren de overtuigingen en praktijken van de Scientology religie en het leven en de erfenis van oprichter L. Ron Hubbard.
 
Het Informatie Centrum biedt ook een gedetailleerd overzicht van de vele door Scientology ondersteunde maatschappelijke programma's. Deze omvatten een wereldwijd mensenrechten initiatief in het onderwijs; een verregaande drug onderwijs-, preventie- en revalidatieprogramma; een wereldwijd netwerk van geletterdheid en leercentra; en het Scientology Pastoraal Werkers programma, een vrijwilligersorganisatie die hulp verleent bij rampen.
 
De Kerk in San Diego beschikt ook over een kapel voor de kerkelijke bijeenkomsten, waaronder zondagsdiensten, bruiloften en naamgevingceremonies. Deze kapel zal ook gebruikt worden voor interreligieuze en buurt bijeenkomsten. Verder zijn er seminarruimtes, studiezalen en een hele verdieping gewijd aan Scientology auditing (spirituele counseling).
 
De San Diego opening sluit een jaar met veel uitbreiding voor de kerk af. Recente openingen vonden plaats in Sydney, Australië; Harlem, New York; Budapest, Hongarije; Atlanta, Georgia; Milaan, Italië; Tokio, Japan; Bogota Colombia; en Basel, Zwitserland. Ook opende de Kerk deze zomer Scientology Media Productions, een technologisch geavanceerde studio in Hollywood, Californië.
 
In 2017 staan er openingen van Ideal Organisaties gepland voor steden in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Afrika en Australazië.
 

contact contact       share share