Zoeken
 

Maasmechelen

Maasmechelen - Op donderdag 17 november 2016 hebben drie scientologen deelgenomen aan een bijeenkomst van de club 'Kamer van Maas en Kempen', een ontmoetingsplaats voor zakenmensen en mensen uit de publieke sfeer.


Hun voorzitter had enkele vertegenwoordigers van de Kerk uitgenodigd om een presentatie te geven over Scientology voor de leden van de club. Aangezien Scientology uitgebreid in de media was gekomen ter gelegenheid van haar belangrijke overwinning bij de tegen haar ingespannen rechtszaak in Brussel, vond hij dit een uitgesproken opportuniteit om meer te ontdekken over deze jonge en nieuwe religie. Temeer daar het aantal leden en kerken ervan toeneemt met een snelheid zonder voorgaande.

En dus werd een gedetailleerde uiteenzetting gegeven over de grondbeginselen van Dianetics en Scientology, met inbegrip van de projectie van korte video's met o.a. het leven van de stichter L. Ron Hubbard, verduidelijkingen van de basisprincipes van het leven en beeldmateriaal over de humanitaire acties van de Kerk.

Ongeveer vijfendertig sterk geïnteresseerde leden waren aanwezig bij deze presentatie, waarbij ze veel vragen stelden aan de sprekers met het doel hun begrip van deze religie van de 21e eeuw nog te verdiepen.

In de loop van de laatste jaren hebben meer en meer individuen en groepen de Kerk in Brussel bezocht voor een rondleiding of om er deel te nemen aan lezingen over het onderwerp. Dit wijst op een toenemende interesse voor Scientology, een positieve en gewaardeerde trend in België.
 


contact contact       share share