Zoeken
 

Jazz avond in de Scientology Kerken voor Europa

Brussel – De derde verjaardag van de Internationale Dag van de Jazz werd deze woensdag gevierd in het auditorium van de Scientology Kerken voor Europa. De muzikale avond werd opgeluisterd door knappe artiesten (Johanna I., Stephano P. et Evelyne D.) die het aandachtig publiek deden swingen en uit hun dak gaan met hun optredens.


Op November 2011 heeft de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) de datum van 30 april uitgeroepen als “Internationale Dag van de Jazz’. Deze internationale kunstvorm wordt erkend als vehikel ter bevordering van de vrede, van de interculturele dialoog, van het respect voor mensenrechten en voor de menselijke waardigheid.
Sinds meer dan een eeuw verenigt jazz mensen van verschillende culturen, religies en nationaliteiten. Het is een universele taal die de rol van muziek als krachtige vector voor vrede, dialoog en samenwerking duidelijk tot uitdrukking brengt.
In haar inleidende toespraak voor deze avond verklaarde Agnès Bron, woordvoerster van de Scientology Kerken voor Europa: “ Alhoewel de grondlegger van de Scientology religie, Dhr. Ron Hubbard, nooit beschouwd werd als een musicus in de strikte betekenis van het woord, zijn de muzikale realisaties van zijn hand ver van onbetekenend en zijn muzikale bijdragen zijn zowel vindingrijk als vernieuwend. Inderdaad, hij was de eerste schrijver die bij het verschijnen van zijn roman ‘De Slag om de Aarde’ (een in 1982 gepubliceerde trilogie) een muziekalbum uitbracht onder de naam Space Jazz”.
En tenslotte:  “Als anekdote geven we mee dat op deze album enkele vertolkingen te horen zijn van twee van de grootste namen uit de Jazz, namelijk Chick Corea en Stanley Clarke, naast een bijdrage van een van de voormalige pianisten van de Rolling Stones, de al even legendarische Nicky Hopkins.”
 
Contact Agnès Bron 0483/001.680
Voor meer informatie over het leven van Ron Hubbard, bezoek:
www.lronhubbard.nl/biography/artist/musician.html
 


contact contact       share share