Zoeken
 

Internationale Dag van de Rechten van de Mens

Op 10 december 2012 is er in het auditorium van de Scientology Kerken voor Europa te Brussel de 64e verjaardag gevierd van de Internationale Beweging van de Rechten van de Mens


De Russische zangeres Evgenia Laguna heeft bij deze gelegenheid een uniek recital gegeven waarbij ze stukjes klassieke opera afwisselde met "crossover" - een musikaal genre in opkomst dat klassiek ondersteunend maakt voor het moderne.

Dhr. Paul Arias Perrez, de vertegenwoordiger van de Jeugd voor Mensenrechten van Mexico, heeft toegelicht hoe de universele verklaring van de rechten van de mens werd toegevoegd aan het eerste artikel van de grondwet van zijn land Mexico. Dit garandeert de toepassing van het document op nationaal vlak.
 
Het was ook tijdens deze avond dat Agnes Bron, de PR director van de  Scientology Kerken voor Europa, de tweede brochure presenteerde van de serie "Scientolgie: onze hulp" . Deze brochure was net uitgekomen en geeft een overzicht van alle acties die gerealiseerd zijn door de Kerk en haar parochianen met als doel de samenleving meer bewust en respectvol te maken voor de rechten van de mens.
 
"Voor meer dan 40 jaar bevorderen de Scientologen onvermoeibaar de universele verklaring van de rechten van de mens van de Verenigde Naties" legde ze uit. "Elk jaar komen meer dan 10 miljoen individuen over de gehele wereld in contact met dit opvoedingsprogramma. Het programma bevat o.a. een audiovisuele presentatie van de dertig artikelen van de verklaring alsook een documentaire over de geschiedenis van de rechten van de mens en nog andere didactische middelen.

L.Ron Hubbard, de stichter van de religie van Scientology schreef: " De rechten van de mens moeten een feit zijn, geen utopische droom". Het is daarom dat de overtuiging dat alle mensen onvervreembare rechten hebben - zoals verklaard in de universele verklaring van de rechten van de mens  - centraal staat in de geloofsovertuigingen en in de principes van Scientology.
 

contact contact       share share