Zoeken
 

Hoe de drugspreventietools efficiënt gebruiken

Mechelen - zaterdag 5 november 2016. Julie, coördinatrice van de vereniging Zeg Neen tegen Drugs België heeft een seminarie georganiseerd in het bijzijn vijftien Vlaamse vrijwilligers over het rationeel gebruik van de preventiematerialen die ter hun beschikking gesteld worden door de Internationale Vereniging voor een wereld zonder drugs. Onder het publiek was er ook een journalist geïnteresseerd in het onderwerp en de presentatie van deze materialen.


Het seminarie duurde ongeveer een uur en begon met de definitie van het woord drugs en hun kenmerken. Het werd voortgezet met de presentatie van materialen, waaronder: 13 boekjes die met feiten informeren over de meest voorkomende drugs, een informatie kit, de  DVD met als inhoud: 16 informatieve spots "Ze zeiden dat... ze hebben gelogen "en 13 documentaires" Echte mensen, echte verhalen ", zonder de Gids voor leerkrachten te vergeten met 19 voorbereide lessen die het elke leraar of opvoeder mogelijk maakt om een preventieactie te doen bij jongeren of minder jonge mensen , effectief onderwijs, interactief en boeiend op het gebied van drugs.

 

Vervolgens heeft Julie concreet aangetoond hoe en onder welke omstandigheden elk van deze materialen gebruikt werden. Tegen die tijd waren de luisteraars nogal enthousiast, en keken ze hoe ze persoonlijk een bepaalde tool konden gebruiken om te helpen bij het ontwikkelen van een doeltreffende preventie- en informatieactie in hun eigen omgeving.

 

Onderga het effect van drugs niet, informeer u, raadpleeg deze tools op:www.zegneentegendrugs.becontact contact       share share