Zoeken
 

Een weekend rijk aan kleuren

Brussel – Op zaterdag 24 en zondag 25 mei 2014 hebben een twintigtal diverse verenigingen hun activiteiten voorgesteld in de Scientology Kerken voor Europa gelegen aan de Waterloolaan in Brussel. Dit ter gelegenheid van de Werelddag voor culturele diversiteit, voor dialoog en ontwikkeling.


Niet minder dan een twintigtal stands waren aanwezig. Onder hen, een meerderheid aan verenigingen en artiesten. De deelnemers hebben gedurende deze twee mooie dagen de gelegenheid gehad om de rijkdommen uit hun land te laten ontdekken. Ze hebben hun cultuur voorgesteld door middel van juwelen, stoffen, kostuums, maquillages en diverse creaties.
De exotische geuren, de authentieke smaken en de glinsterende kleuren hebben de ruimtes van de Kerk doordrongen.

Agnes Bron, de woordvoerdster van de Scientology Kerken voor Europa stelde: "Het doel is om de culturele waarden te laten ontdekken zodat we optimaal van hun verscheidenheid en van hun complementariteit kunnen genieten. Dit is een solidariteit die deel uitmaakt van onze maatschappelijke programma’s”.

De talloze bezoekers, verenigd rondom de verschillende buffetten (Pakistaans, Peruviaans, Spaans, Afrikaans, Frans, Belgisch en Portugees), vonden het aangenaam om hun ideeën uit te wisselen in een sfeer van vriendschap en respect.

Zaterdagavond boden dansen, gezangen en modeshows in het Grote Auditorium van de Kerk een brede benadering van de gebruiken en gewoonten van elk van de vertegenwoordigende continenten, te weten Amerika, Azië, Afrika en Europa. Dit tot plezier van de toeschouwers die talrijk waren opgekomen om deze avond van culturele en tevens kleurrijke diversiteit bij te wonen.

‘Beter samenleven’ is het leidmotief van 21 mei, uitgeroepen tot de Werelddag van culturele diversiteit voor dialoog en ontwikkeling, door de algemene vergadering van de Verenigde Naties.
 
Contact: Agnès Bron
churchofscientologyforeurope@gmail.com
Churches of Scientology for Europe - Brussels - Tel: +32/(0)483.001.680
 


contact contact       share share