Zoeken
 

Drugs, men kan er echt iets aan doen!

Het informeren is het beste wapen om de strijd tegen drugs te winnen.


Brussel, zaterdag 4 februari 2017. De vrijwilligers van de vereniging “Zeg Neen tegen Drugs” zijn terug gekomen in de gemeente Anderlecht om er het preventieboekje “De waarheid over drugs” te verdelen onder de handelaars.

Ze werden met open armen onthaald, aangezien vele klanten bij de handelaars kwamen vragen naar de boekjes.

Deze boekjes, 13 in totaal met inbegrip van het nieuwe boekje over de synthetische drugs, bevatten inderdaad feitelijke informatie over de verschillende drugs en de effecten die ze veroorzaken, zowel op mentaal vlak als op het lichaam, op korte en op lange termijn.

Ze bieden bovendien het voordeel van uitwisseling tussen ouders en kinderen/tieners op basis van eenvoudige, maar heel precieze gegevens. Dit is ook wat een vader vertelde. En het is ook één van de doelen van de boekjes: de mogelijkheid bieden om voor zichzelf te oordelen, en te kunnen delen met anderen, wat dealers nooit zullen doen!

Er zijn vele regeringen die zich, spijtig genoeg, richten naar het legaliseren van cannabis, één van de toegangspoorten richting verslaving.

Deze beslissingen worden vaak gerechtvaardigd door mislukte repressie, terwijl een land zoals IJsland er toch in geslaagd is om op een spectaculaire manier het gebruik van drugs bij jongeren te verminderen: Van 17 tot 7 % voor cannabis en van 42 tot 5 % voor alcohol.

Hoe deden ze dit? Door preventie met deelname de ontwikkelen: vanaf de staat op wettelijk vlak, over de scholen via de studies en tevens door de ouderlijke opvoeding erbij te betrekken.

(De fysiologische effecten van drugs) “Dat ze leiden tot een verslechtering van de mentale alertheid en het gevoel voor ethiek is maar al voor de hand liggend” Ron Hubbard.

 

Informeer jezelf, informeer de jongeren voordat de dealers het zouden doen: www.zegneentegendrugscontact contact       share share