Zoeken
 

De fatale onwetendheid

Brussel. In het kader van de Internationale dag tegen drugsmisbruik en onrechtmatig verkeer van drugs van de Verenigde Naties, heeft de vereniging Zeg Neen tegen Drugs België haar team verzameld voor een grote voorlichtingscampagne in de lijn van het de doelstellingen van 2016 van het VN-Bureau tegen Drugs en Misdaad (UNODC) * Listen FIRST.


Dus, zaterdag 25 juni, met vrijwilligers in hun hun groene T-shirts, begon een fietstocht door Brussel, met de verdeling van de boekjes De Feiten over Drugs op strategische en drukbezochte plaatsen zowel aan voorbijgangers, als in winkels van alle soorten, waaronder internationale ketens. De ontvangst was altijd erg vriendelijk en zeer bemoedigend.
 
Op zondag 26 juni vormden de vrijwilligers drie groepen. De eerste ging naar het festival Otter Trotter in Mechelen, waar ze, ondanks de regen, hun preventiekraam opzetten, terwijl de andere groep naar Oostende ging, naar beroemde Noordzeestrand waar ze hun preventieboekjes verspreiden op de dijk maar ook aan handelaars en via brievenbussen en uiteindelijk begeeft de laatste groep zich, samen met de Franse vereniging NON à la drogue, OUI à la vie naar het stadium van Rijsel ter gelegenheid  van de voetbalwedstrijd van Euro 2016.
 
Zo werden 30 000 boeken De Feiten over Drugs verspreid, voor het verstrekken van de nodige informatie om de lezers te beschermen tegen de gevaren van drugs.
 
Veel alcohol- en drugsgebruik zouden inderdaad de oorzaak zijn van 26% van de zelfmoorden bij jongeren (2 juni 2016 - Topsante.com) en in zijn Veiligheidsnota  2016-2019 herinnert de Belgische minister van Justitie eraan dat "de overeenkomst voorziet in een zeer lage tolerantie, zelfs nultolerantie, met betrekking tot drugs, zelfs softdrugs."
 
Drugs vernietigen jaarlijks miljoenen levens; wat zou u erover moeten weten?
 
Voor meer informatie, download de 13 preventiebrochures of bekijk de documentaires, bezoek de website van de vereniging:http://zegneentegendrugs.be/


contact contact       share share