Zoeken
 

De Navétane 2016 zegt neen tegen drugs

Brussel / Elsene - zaterdag 23 juli 2016. Ter gelegenheid van de openingsmatch van de Navétane 2016 (voetbaltoernooi) georganiseerd door de Senegalese Vereniging en sympathisanten van België, hebben de vrijwilligers van de Vereniging Zeg Nee tegen Drugs België hun preventiestand geïnstalleerd en hun educatief materiaal De waarheid over drugs uitgedeeld aan de spelers van de Senegalese teams, maar ook aan de teams van Kameroen, Guinea, Mali, Nigeria en nog veel meer ...


Het belang van deze jonge atleten en coachen was duidelijk. Veel contacten werden gelegd voor meer informatie of zelfs conferenties over dit bijzonder actuele onderwerp te organiseren.

Inderdaad, we zijn tegenwoordig ver van de jointjes van de jaren ‘70 waarin het THC *-gehalte ongeveer 0,2 tot 2% was tegenover 30% nu, en zelfs meer, hetgeen het effect van 10 tot 100 keer verhoogt. Nee, er zijn geen softdrugs meer als die er ooit al waren!

 

Ook het vergelijken van de schadelijkheid van cannabis met tabak is een subtiele media-campagne van desinformatie. Tabak is schadelijk voor de gezondheid, maar bevat niet de kenmerkende psychoactieve stof van drugs, legaal of niet.

 

Aan de andere kant geldt in België: "Het hebben of laten groeien van cannabis blijft een overtreding bestraft met een geldboete of gevangenisstraf" (**).

 

De humanist Ron Hubbard heeft terecht gezegd: "het meest destructieve element van onze huidige beschaving is drugs."

 

Informeer u om u te beschermen, informeer de jongeren voor dat de dealers dat doen. http://zegneentegendrugs.be/contact contact       share share