Zoeken
 

Conferentie en info en preventiestand ter gelegenheid van de Wereldgezondheidsdag

Brussel: De vrijwilligers van de vereniging “Zeg NEEN tegen drugs België” hebben donderdag 6 april, ter gelegenheid van de Wereldgezondheidsdag, een conferentie georganiseerd met als titel ‘Informeer de jongeren voordat de dealers het doen” in het bijzijn van verschillende communautaire leiders.


De Franse spreker, Robert Galibert, tevens vicepresident van de vereniging “Neen tegen Drugs, Ja voor het Leven Frankrijk” vertelde de deelnemers hoe gemakkelijk het is om jongeren te spreken over dit onderwerp, zelfs als het soms een delicaat onderwerp lijkt te zijn.

Het geheim zit in de tools van de internationale stichting “Voor een wereld zonder drugs”, met name De Waarheid over Drugs: brochures en video’s die de jongeren een diepgaand onderzoek toelaat over het onderwerp.

“Ik kan eindelijk een drugsgebruiker te woord staan zonder in een spiraal van ruzies terecht te komen” aldus een deelnemer.

Een andere die de gegevens over het aanspreken van jongeren nuttig vond: “Het was echt heel interessant! “ Deze dame werkt met jongeren en een aantal onder hen zijn reeds begonnen met het gebruik van onwettige substanties, zo erg dat ze zelfs va de school wegbleven. Nu besefte ze dat ze tools heeft om deze jongeren van gedacht kan doen veranderen zonder hen ongelijk te geven, zonder moraliserende argementen, en zonder ze te verraden.

Een consulente die het gewoon is om conferenties over welzijn te geven aan zowel jongeren als volwassenen, wil nu een deel toevoegen over informatie over drugs in haar programma en wenst de materialen die de vereniging haar heeft overhandigd.

 

Iets eerder die week hadden de vrijwilligers van de vereniging “Zeg NEEN tegen drugs België” hun preventiestand geïnstalleerd bij de uitgang van de metrohalte De Brouckère om de Brusselaars direct de waarheid over de gevaren van drugs te leren kennen.

Deze activiteit houdt in dat boekjes worden uitgedeeld aan handelaars die ze op hun beurt ter beschikking stellen voor hun klanten zodat een brede waaier van mensen geïnformeerd geraakt.

De Stichting voor een wereld zonder drugs is één van de humanitaire programma’s die ondersteund worden door de gemeenschap van Scientologen. In elke Scientology kerk kan u deze tools bekomen en gebruiken om bij te dragen  aan de sensibilisering van de gevaren van drugs.

Deze materialen zijn allen gratis ter beschikking.

In zijn zoektocht heeft de grondleggen van Scientology, Ron Hubbard, ontdekt dat “Het meest destructieve element in onze huidige samenleving drugs zijn”.

De eerste Scientology kerk werd in Los Angeles geopend in 1954 en de religie kreeg meer ontwikkeling met meer dan 11 000 Kerken, missies en aanverwante groepen en miljoenen leden in 167 landen.

Presscontact Agnès Bron, 0483 001 680  churchofscientologyforeurope@ gmail.com  


contact contact       share share