Zoeken
 

Antidrugscampagne op de Bruul

Mechelen, zaterdag 29 oktober 2016. De vrijwilligers van de vereniging Zeg Neen tegen Drugs begaven zich op de Bruul.


Zij verdeelden aan voorbijgangers, als onderdeel van hun preventie- en informatiecampagne, 1000 informatieve boekjes over het gevaar van drugs in het algemeen, maar ook specifieker boekjes over cannabis en de gevaren van alcoholgebruik .

Of ze nu tieners, ouders of zelfs leerkrachten zijn, drugs blijft een punt dat zorgen baart. Zoals de vader van een jongen van tien jaar die zich afvraagt: "Hoe voorkom ik dat mijn zoon later aan drugs zit?”

De antwoord is eenvoudig: geef jongeren de informatie die nodig is om een einde te maken aan de onwetendheid en hen in staat stelt om weg te blijven van deze plaag van de "moderne tijd"!

Is het niet politiek meer verantwoord om burgers en vooral de jongeren preventief op de hoogte te brengen voor de dealers dat doen?

Of is het niet belangrijker hen de waarheid over drugs te geven in plaats van hen te laten de fase van "persoonlijke ontdekking van bijwerkingen" bereiken?

In dit gebied blijven de tieners, zowel jongens als meisjes, nog de meest kwetsbaren door hun onwetendheid.

"Het gebruik van de steeds vaker voorkomende drugs zoals L.S.D., heroïne, cocaïne, marihuana en de lange lijst van nieuwe straatdrugs dragen bij aan de ondermijning van onze samenleving." Ron Hubbard

Informeer u, neem de boekjes door, de video’s en de videodocumentaires op www.zegneentegendrugs.be


contact contact       share share